Opleiding seniorensport: de verschillende modules

De opleiding sport- en beweegleider seniorensport bestaat in totaal zes modules:

* Module 1: ‘de basis’ (is nog in ontwikkeling)

Tijdens deze module ga je namelijk aan de slag met pedagogische- en didactisch handelen, het coachen van sporters en krijg je inzicht in motorische ontwikkeling.
*Heb je aantoonbaar 1 jaar werk- of stage ervaring dan kun je deze module overslaan.

* Module 2: ‘de theorie’ (voorwaardelijk voor module 3 en 4)

Deze theoretische module is voorwaardelijke om de modules uitstroom ‘fitte-’ & kwetsbare’ senior  te kunnen volgen. In deze module behandelen we o.a.: theorie van de didactiek/methodiek, fysiologische aspecten, psychosociale aspecten, praktijk methodiek 55+, 75+, 85+ en ziektebeelden.

Lees meer

* Module 3: ‘fitte senior’

Na een positief afgeronde theorie module leer je in 8 bijeenkomsten plus 10 stage lessen, lesgeven aan fitte senioren in diverse vormen van bewegen. Klik op de link van deze specifieke module voor meer informatie.

Lees meer

* Module 4: ‘kwetsbare senior’

Na de positief afgeronde theorie module leer je in 8 bijeenkomsten plus 10 stage lessen, lesgeven aan kwetsbare senioren in diverse vormen van bewegen. Klik op de link van deze specifieke module voor meer informatie.

Lees meer

* Module 5: Coördinator seniorensport (is nog in ontwikkeling)

Na het volgen van deze module Coördinator Seniorensport ben je op de hoogte van de trends en ontwikkelingen met betrekking tot de verschillende doelgroepen, hoe  je beweegbeleid leest en vertaalt naar de praktijk, de beweegbehoeften van verschillende doelgroepen en meer.

* Module 6: Valpreventie ‘InBalans’ (is nog in ontwikkeling)

De module valpreventie is alleen te volgen na afronding van module 2+3 of 2+4. Zodra deze ontwikkeling is afgerond zullen we de informatie op deze plek met jullie delen.

Afronding

Bij positieve afsluiting van elke module, ontvang je een erkend certificaat. Bij afronding van de module combinaties 2+3 en/of 2+4 ontvang je een diploma.