Lerende Netwerken 2022 in Alkmaar

Het is inmiddels een begrip en ‘must go’: de Lerende Netwerken voor buurtsportcoaches, cultuurcoaches, hun opdrachtgevers en alle andere betrokkenen van de Brede Regeling Combinatiefuncties. Ook dit jaar weer bij jou in de buurt!

In het jaar 2009 zijn we begonnen met de eerste Lerende Netwerken, toen combinatiefunctionarissen startten met hun opdracht om de sectoren sport, cultuur en onderwijs meer aan elkaar te verbinden. Zij lieten (in eerste instantie) de jeugd kennis maken met hoe leuk en prettig cultuur, sporten en bewegen is.

Met succes!

Anno 2022 zetten ruim 6.000 buurtsportcoaches, cultuurcoaches, combinatiefunctionarissen en collega’s (die hetzelfde werk doen maar soms onder een andere functietitel), zich in voor dit mooie doel. In bijna alle gemeenten in Nederland: 341. De regionale netwerken zijn al die jaren regelmatig terugkerende momenten geweest van ontmoeten, uitwisselen, kennis opdoen, netwerken en vraagstukken op tafel leggen.

Lerende Netwerken 2022: wanneer en waar?

De data en locaties voor de Lerende Netwerken 2022 staan vast. Dit jaar combineren we dit met het avondprogramma van de Sportakkoorden Festivals. Deze festivals, onder de noemer “Lang leve het Sportakkoord!”, zijn bedoeld voor iedereen die heeft meegeholpen aan het mooie resultaat: in nagenoeg alle gemeenten is een lokaal Sportakkoord afgesloten. Voor het festival dien je je apart aan te melden via Mijn VSG.

Met de Lerende Netwerken bieden we, gekoppeld aan de Festivals, een afwisselend en interessant middagprogramma. In twaalf provincies zijn, tussen 9 juni en 29 september, twaalf bijeenkomsten, mede mogelijk gemaakt door de provinciale sportorganisaties. Voor de data en locaties bij jou in de buurt: zie onderaan deze brief.

Opzet middagprogramma

Globaal is het programma als volgt. Er zijn twee rondes, twee themasessies per ronde, en een plenaire presentatie met het ministerie van VWS over de toekomst van de BRC (de bestuurlijke afspraken lopen eind 2022 af). Onderwerpen van de themasessies kunnen verschillen per provincie; houd hiervoor de website in de gaten! Een tipje van de sluier: bewegend leren, hoe werkt die gemeente nou, gedragsverandering – omgaan met weerstand, sporten en bewegen met vluchtelingen en veilig sportklimaat.

Programma In het kort

13.30 – 14.00 uur Inloop
14.00 – 15.15 uur Ronde 1
15.15 – 15.30 uur Pauze
15.30 – 16.45 uur Ronde 2
16.45 – 17.15 uur Plenair programma
(daarna optioneel buffet)
*Onder voorbehoud van wijziging, kan per provincie enigszins aangepast worden

Voor wie?

Iedereen die op enige wijze betrokken is bij de Brede Regeling Combinatiefuncties is welkom, met name de buurtsportcoaches en cultuurcoaches zelf, beleidsmedewerkers sport en cultuur, werkgevers/opdrachtgevers van buurtsportcoaches en cultuurcoaches, provinciale sport- en cultuurorganisaties en sportbonden.

Na aanmelding ontvang je ongeveer een week voor de bijeenkomst het programma en een routebeschrijving. Op de dag zelf kies je bij welke themasessies je wilt aansluiten.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Vereniging Sport en Gemeenten, 070 – 373 80 53 of info@sportindebuurt.nl. En: houd de website www.sportindebuurt.nl en twitter@sportindebuurt in de gaten voor informatie en het laatste nieuws.

  • 15 september 2022
  • 13:30 - 17:15
  • Locatie
    De Meent, Terborchlaan, Alkmaar, Nederland
  • Tijdsinvestering/duur 0 - 5 uur
  • Soort/vorm Workshop
  • Organisatie Vereniging Sport en Gemeenten
Inschrijven

Deel dit aanbod