Gratis workshops voor buurtsportcoaches: professioneel ontwikkelen en duurzaam verbinden

 • Locatie
  Sportpark Galecop, Nieuwegein, Nederland
 • Doelgroep Buurtsportcoaches
 • Tijdsinvestering/duur 0 - 5 uur
 • Soort/vorm Workshop
Aanmelden

Vrijdagochtend 9 december 2022 organiseert Kenniscentrum Sport & Bewegen – ditmaal in samenwerking met De Verbindelaar – inspirerende workshops voor buurtsportcoaches. Doel van deze sessie is het ontwikkelen van de professionele vaardigheden, die je als buurtsportcoach in staat stellen om duurzaam mensen en partijen te verbinden. Een mooie kans om je als buurtsportcoach te ontwikkelen, inspiratie op te doen en je kennis te verbreden.

De ochtend start met een plenaire presentatie. Hierin gaat Rinske Bakker (specialist Kenniscentrum Sport & Bewegen) in op de kansen en ontwikkelingen voor en van buurtsportcoaches. Vervolgens geeft Vereniging Sport en Gemeenten een update over de Brede Regeling Combinatiefuncties. Sportbedrijf Amsterdam vertelt over ervaringen – en hobbels – in het duurzaam verbinden in zijn netwerk, waarna René van den Burg (De Verbindelaar) op interactieve wijze de brug slaat tussen duurzaam verbinden en de daaropvolgende subsessies.

Als deelnemer kun je kiezen aan welke twee subsessies je wil deelnemen:

 • Werkveld en omgeving – Wilco Huisman & Maureen Ros
  Ken je werkveld landelijk, regionaal, lokaal en wijkgericht. Maak een stakeholdersanalyse en maak keuzes in de aard van de contacten met de belanghebbenden.
 • Professionele rol – Bas van Ormondt & Rinske Bakker
  Vanuit welke rol komt je opdracht; ondersteunend, adviserend of ontwikkelend? Is je rol leiden of begeleiden? In alle gevallen gaat het om verbinden, inspireren en samenwerken.
 • Doelgericht handelen & veranderkracht – Steef van den Boom & Sandra Bukman
  Ga in stappen van A naar B. Wie betrek je allemaal vanuit het werkveld? Onderzoek, maak een (SWOT-)analyse, schetst scenario’s met elkaar, focus en kom in actiestand. Het begint altijd met een heldere visie en urgentiebesef. Benut creativiteit, ga in gesprek, hoe zit je er zelf in?, accepteer weerstanden maar zet die om in energie en mogelijkheden. Dan gaan dingen echt veranderen!
 • Sportieve dialoog – Lobke Mentrop & Lonneke Schijvens
  Onderzoek gemeenschappelijke belangen. Hanteer het dialoogmodel. Ga aan de slag met het stellen van Socratische vragen èn luister en achterhaal zo de gemeenschappelijke belangen.

Programma
Op sportpark Galecop in Nieuwegein is de plenaire aftrap om 09.30 uur (inloop 09.00 uur). De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch (12.45-13.30 uur), waar uiteraard ruimte is om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Ook andere professionals, die binnen de Brede Regeling Combinatiefuncties vallen en willen deelnemen aan deze inspiratiesessie, zijn welkom.

Vragen?
Als je vragen hebt, kun je mailen naar evenementen@kenniscentrumsportenbewegen.nl.

Deel dit aanbod